Spodnie robocze do pasa Pepito
towar niedostępny
Opis
SPODNIE GASTRONOMICZNE W PEPITO
W naszej ofercie znajdą Państwo spodnie gastronomiczne, które uszyte zostały w klasyczny biało-czarny wzór pepito, z najlepszego jakościowo materiału.
Charakterystyka:
-
bardzo wygodne
-
nie ograniczają ruchów w czasie prasy
-
wysoki komfort użytkowania
-
przewiewne
-
odporne na zabrudzenia
-
większa skuteczność usuwania plam
-
spodnie do pasa
-
w pasie wszyta gumka pozwalająca dopasować spodnie do każdej sylwetki
-
długie nogawki
-
jakość materiału sprawia, że po wielokrotnym praniu spodnie nie tracą kolorów, a rozmiar zostaje stabilny
-
łatwe w prasowaniu
Spodnie idealnie komponują się z bluzami kucharskimi i pozostałą odzieżą gastronomiczną dostępną w naszej ofercie.
Zastosowanie:
-
restauracje
-
piekarnie
-
pizzerie
-
hotele
Uszyte są z tkaniny medycznej o składzie:
- 65% poliester
- 35% bawełna
- gramatura 155 g/m2
Jest to tkanina przeznaczona na odzież zawodową - medyczną, dla przemysłu spożywczego, oraz piekarniczego. Sprawdza się z powodzeniem w gastronomi i hotelarstwie. jest to doskonała tkanina na odzież letnią, fartuchy lub ubrania lekarskie.
Tkanina charakteryzuje się następującymi parametrami:
wytrzymałość na tarcie i uszkodzenia mechaniczne
niska kurczliwość +- 2% w praniu wodnym o temp. 95 stopni C
trwałość barw
możliwość łączenia kolorów bez obawy zmiany barwy
Przepis prania:
-
pranie kolorowe w 60° C
-
prasować przy maksymalnej temperaturze żelazka 150 °C
-
nie prać chemicznie
-
suszenie w pozycji pionowej
-
nie wybielać
Spełniają wszystkie wymogi dotyczące odzieży ochronnej, określone przez normę PN-EN 340:
Norma zawiera podstawowe wymagania dla odzieży ochronnej, określonej jako odzież okrywającą lub zastępującą odzież osobistą, zaprojektowaną dla ochrony przed jednym lub kilkoma zagrożeniami.